Εσύ παίρνεις backup ; Αν όχι ξεκίνα χθες ;-)

Αν έπαιρνα 1 ευρώ κάθε φορά που μου απαντούσαν “ΟΧΙ” στην ερώτηση “Backup έχετε πάρει?” θα αγόραζα την Microsoft ;-) Ναι, ξέρω, είμαι υπερβολικός αλλά θέλω να καταλάβετε τη συχνότητα που εμφανίζεται αυτό το πρόβλημα σε κάθε εταιρεία πληροφορικής. Ένα πρόβλημα που έχει μια ιδιαίτερα απλή λύση και ακούει στο όνομα BACKUP.

Ίσως η πιο σημαντική ενέργεια που πρέπει να κάνετε όποτε υπάρχουν σημαντικές αλλαγές στο περιβάλλον εργασίας σας π.χ στην εμπορική σας εφαρμογή , σε ένα έγγραφο word ή excel ή τις φωτογραφίες και τα video σας.

Το να αποθηκεύεις τα backup σου στον υπολογιστή που εργάζεσαι είναι σίγουρα καλύτερο από το να μην παίρνεις καθόλου, αλλά σε καλύπτει για κάποιες ζημίες και όχι όλες. Για παράδειγμα αν καεί ο σκληρός δίσκος ή σε περίπτωση κλοπής μένεις χωρίς τα πολύτιμα backup σου.

Για αυτό και εμείς στην PnG Solutions θα δείξουμε πως μπορείτε να παίρνετε backup στο cloud με το dropbox.

Φανταστείτε το dropbox σαν έναν online δίσκο με τα δεδομένα σας να είναι ασφαλή και προσβάσιμα από κάθε συσκευή και τοποθεσία.

Ας ξεκινήσουμε :

Βήμα 1 : Επισκεπτόμαστε την σελίδα www.dropbox.com

Εδώ θα δημιουργήσουμε για αρχή τον λογαριασμό μας πολύ απλά και γρήγορα βάζοντας το όνομα μας, το email και τον κωδικό που θέλετε.

Αφού συμπληρώσετε τα στοιχεία σας θα σας ζητηθεί να επιβεβαιώσετε το email σας για λόγους ασφαλείας. Μπείτε στο email σας και απλά ακολουθήστε τις οδηγίες ( ένα link πατάτε και τέλος)

Βήμα 2 : Κατεβάστε την εφαρμογή

Στην κορυφή της σελίδας υπάρχει ένας σύνδεσμος που γράφει Download App.

Όταν τελειώσει, απλά τρέξτε την εφαρμογή και ακολουθήστε τις οδηγίες. Όταν ολοκληρωθεί η εγκατάσταση, θα σας ζητηθεί να βάλετε το Username και το Password που φτιάξαμε στο πρώτο βήμα.

Πλέον, έχουμε εγκαταστήσει την εφαρμογή και κάναμε και Login.( αν κάπου ενδιάμεσα έχετε κολλήσει, μη διστάσετε να μου στείλετε ένα mail στο ptrikilis@pngsolutions.gr )

Αν όλα έχουν γίνει όπως έπρεπε, σας έχει εμφανιστεί ένα εικονίδιο στο κάτω μέρος δεξιά της οθόνης σας. Είναι αυτό που σας δείχνω στη παρακάτω φωτογραφία.

Αν κάνετε διπλό click πάνω του, σας ανοίγει ένας φάκελος που εκεί μέσα, ότι και αν βάλετε, μένει στο dropbox.

Όσο βάζετε αρχεία μέσα στον φάκελο, θα παρατηρήσετε ότι το εικονίδιο στο κάτω μέρος δεξιά της οθόνης αλλάζει.

Αυτό συμβαίνει όταν το πρόγραμμα συγχρονίζει τα αρχεία, έτσι ώστε να μπορέσετε να τα βλέπετε και από άλλες συσκευές. Πρακτικά αυτό σημαίνει πως αν δεν γίνει πάλι πράσινο, τα αρχεία που μόλις βάλατε δεν θα είναι διαθέσιμα. Όταν τελειώσει ο συγχρονισμός, είστε έτοιμοι και έχετε πάρει backup στο cloud.

 

Ακολουθήστε αυτή την απλή μέθοδο, έτσι ώστε να μην αγχώνεστε για την απώλεια των δεδομένων σας. Αν θέλετε κάποιες διευκρινίσεις ή ερωτήσεις, συμπληρώστε τη φόρμα επικοινωνίας ή καλέστε μας στο 22412-00277 για να σας βοηθήσουμε.

Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλώ καλέστε μας στο 6943464543

ή συμπληρώστε την φόρμα επικοινωνίας και θα σας καλέσουμε εμείς άμεσα.